Over IBO Business School

IBO Business School staat voor op de praktijk toegesneden bedrijfskundeopleidingen voor ervaren professionals. Behalve de praktische toepassing, staat ook jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Het resultaat van studeren bij IBO Business School is dat je groeit als professional en boven je eigen verwachtingen uitstijgt. Het gaat er immers niet alleen om meer te weten, maar ook om meer te durven en mensen in beweging te krijgen.

De praktijk staat centraal

Met wat je bij ons leert, kun je direct in de praktijk aan de slag. De verbinding tussen de theorie en de praktische toepassing leggen we in meerdere facetten van de opleidingen; de ruime diversiteit aan deelnemers, onze topdocenten en de actuele en Real Life Bedrijfskundige Management Opdracht.

Diversiteit aan deelnemers
Onze deelnemers komen uit verschillende bedrijfstakken, organisaties en functies. Ieder heeft ruime werkervaring als manager, leidinggevende, projectmanager, accountbeheerder, (zelfstandig) adviseur of ondernemer. Zo draagt iedere deelnemer op zijn eigen manier bij aan de schat aan kennis en ervaring in de groep. Bij IBO Business School participeer je daarmee in een divers en rijk netwerk die voor jouw persoonlijke ontwikkeling en die van jouw organisatie van belang is. Maar je leert ook wat je kunt brengen en wat waardevol is voor anderen om van te leren.

Topdocenten
Onze docenten hebben hun sporten verdiend op hun vakgebied. Zij beheersen niet alleen de theorie, maar hebben ook ruime praktijkervaring. Bijvoorbeeld als directeur, manager, adviseur of projectleider. De docenten gebruiken eigen voorbeelden en hun praktijkervaring als casuïstiek in het programma. Daarnaast bieden onze docenten je voldoende ruimte om te reflecteren op eigen vragen, situaties en dilemma’s, of je leert van de praktijksituaties van andere deelnemers.

Actuele en Real Life opdracht
De Real Life Bedrijfskundige Management Opdracht is het hart van onze opleiding. De opdracht is een door een bedrijf of instelling voorgelegd organisatievraagstuk. Een real life opdracht dus, actueel en daardoor interessant voor de verankering van de theorie met de praktijk. Tijdens deze opdracht voer je in een kleine groep een bedrijfskundige analyse uit. Je leert dan ook bedrijfskundig naar het organisatievraagstuk te kijken. De opdracht is de rode draad in het programma en verbindt de verschillende bedrijfskundige velden uit het curriculum. Het resultaat is  een multidisciplinair advies richting de organisatie. Een ervaren docent begeleidt de bedrijfskundige analyse en uiteindelijk toetst een deskundige jury de kwaliteit van het eindrapport.

Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke verandering is een voorwaarde van studeren bij IBO Business School. De opleiding heeft een eigenwijze aanpak die uw persoonlijke en professionele groei in een stroomversnelling brengt. Het programma is dan ook gedeeltelijk maatwerk, afgestemd op jouw persoonlijke leervragen. Zo hanteren we bijvoorbeeld het Persoonlijk Ontwikkelbudget, dat je vrij kunt besteden aan bijvoorbeeld loopbaan coaching, strategisch bedrijfsadvies of inhoudelijke verdieping. Daarnaast kent het programma keuzevakken en/of -profielen die aansluiten op de thema’s die voor jouw sector, functie, organisatie of jou persoonlijk relevant zijn.

Door je kennis, analytische en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen, groei je als persoon en in je functie. Je overziet de organisatorische context en kan deze doorgronden. Hiermee ontwikkel je je als gesprekspartner op strategisch niveau. Waar je voorheen wellicht deels afging op ervaring, intuïtie of onderbuik gevoel, heb je nu de bedrijfskundige tools die zorgen voor het fundament onder jouw keuzes en beslissingen.

Contact

Voor meer informatie, persoonlijk advies of voor het maken van een afspraak kunt je vrijblijvend contact opnemen met onze Senior Studieadviseur Karen Meulenkamp op telefoonnummer 033-422 99 60.