Over IBO Business School

IBO Business School staat voor op de praktijk toegesneden bedrijfskundeopleidingen voor ervaren professionals. Behalve de praktische toepassing, staat ook uw persoonlijke ontwikkeling centraal. Het resultaat van studeren bij IBO Business School is dat u groeit als professional en boven uw eigen verwachtingen uitstijgt. Het gaat er immers niet alleen om meer te weten, maar ook om meer te durven en mensen in beweging te krijgen.

De praktijk staat centraal

Met wat u bij ons leert, kunt u direct in de praktijk aan de slag. De verbinding tussen de theorie en de praktische toepassing leggen we in meerdere facetten van de opleidingen; de ruime diversiteit aan deelnemers, onze topdocenten en de actuele en real life managementopdracht.

Diversiteit aan deelnemers
Onze deelnemers komen uit verschillende bedrijfstakken, organisaties en functies. Ieder heeft ruime werkervaring als manager, leidinggevende, projectmanager, accountbeheerder, (zelfstandig) adviseur of ondernemer. Zo draagt iedere deelnemer op zijn eigen manier bij aan de schat aan kennis en ervaring in de groep. Bij IBO Business School participeert u daarmee in een divers en rijk netwerk die voor uw persoonlijke ontwikkeling en die van uw organisatie van belang is. Maar u leert ook wat u kunt brengen en waardevol is voor anderen om van te leren.

Topdocenten
Onze docenten hebben hun sporten verdiend op hun vakgebied. Zij beheersen niet alleen de theorie, maar hebben daarnaast ruime praktijkervaring. Bijvoorbeeld als directeur, manager, adviseur of projectleider. De docenten gebruiken eigen voorbeelden en hun praktijkervaring als casuïstiek in het programma. Daarnaast bieden onze docenten u voldoende ruimte om te reflecteren op eigen vragen, situaties en dilemma’s, of u leert van de praktijksituaties van andere deelnemers.

Actuele en real life opdracht
De Strategische Managementopdracht is het hart van onze opleiding. De opdracht is een door een bedrijf o instelling voorgelegd organisatievraagstuk. Een real life opdracht dus, actueel en daardoor interessant voor de verankering van de theorie met de praktijk. Tijdens de managementopdracht voert u in een kleine groep een bedrijfskundige analyse uit. U leert bedrijfskundig naar het organisatievraagstuk te kijken. De opdracht is de rode draad in het programma en verbindt de verschillende bedrijfskundige velden uit het curriculum. Het resultaat is dan ook een multidisciplinair advies richting de organisatie. Een ervaren docent begeleidt de bedrijfskundige analyse en uiteindelijk toetst een deskundige jury de kwaliteit van het eindrapport.

Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke verandering is een voorwaarde van studeren bij IBO Business School. De opleiding heeft een eigenwijze aanpak die uw persoonlijke en professionele groei in een stroomversnelling brengt. Het programma is dan ook gedeeltelijk maatwerk, afgestemd op uw persoonlijke leervragen. Zo hanteren we bijvoorbeeld het Persoonlijk Ontwikkelbudget, dat u vrij kunt besteden aan bijvoorbeeld loopbaan coaching, strategisch bedrijfsadvies of inhoudelijke verdieping. Daarnaast kent het programma keuzevakken en/of -profielen die aansluiten op de thema’s die voor uw sector, functie, organisatie of u persoonlijk relevant zijn.

Door uw kennis, analytische en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen, groeit u als persoon en in uw functie. U overziet de organisatorische context en kan deze doorgronden. Hiermee ontwikkelt u zich als gesprekspartner op strategisch niveau. Waar u voorheen wellicht deels afging op ervaring, intuïtie of onderbuik gevoel, heeft u nu de bedrijfskundige tools die zorgen voor het fundament onder uw keuzes en beslissingen.

Contact

Voor meer informatie, een persoonlijk advies of voor het maken van een afspraak kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze studieadviseurs Karen Meulenkamp telefoonnummer 088 – 556 11 10 of Christel Verhulst op telefoonnummer 088 – 556 11 00.