Meer weten? Bel ons op 033 422 99 60
Toegepaste Bedrijfskunde

Toegepaste Bedrijfskunde

Krijg inzicht in bedrijfskundige processen, in jezelf en groei door

Krijg inzicht in bedrijfskundige processen, in jezelf en groei door

Je bent doorgegroeid naar de rol van inhoudelijk expert en kent je eigen vak door en door. Maar nu wil je meer. Je wilt onderzoeken waar je kansen liggen. Kun je meer invloed krijgen? Hogerop komen misschien? Toegepaste Bedrijfskunde helpt je om die vragen te beantwoorden. Je maakt kennis met de belangrijkste bedrijfskundige thema’s, krijgt meer inzicht in jouw rol als professional én je vergroot je zichtbaarheid binnen de organisatie. Volg deze opleiding, verbreed je horizon en ontdek nieuwe carrièrekansen! 

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met TSM Business School
Heb je vragen?
Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Maak kennis met de belangrijkste bedrijfskundige thema's

Toegepaste Bedrijfskunde in het kort

Om te kunnen doorgroeien is aan de ene kant begrip nodig van bedrijfskundige processen (hoe organisaties werken) en aan de andere kant inzicht in eigen gedrag en mogelijkheden (persoonlijk leiderschap). De opleiding Toegepaste Bedrijfskunde geeft je in zes maanden inzicht in hoe organisaties werken. Daarnaast ontdek je gedurende het programma waar je sterke punten liggen en vind je uit welke rol jíj in je organisatie zou willen spelen.

Tijdens Toegepaste Bedrijfskunde maak je kennis met de belangrijkste bedrijfskundige thema’s, krijg je meer inzicht in jouw rol als professional én vergroot je je zichtbaarheid binnen de organisatie.  

Jouw eigen praktijk is een belangrijke component van Toegepaste Bedrijfskunde. Wat je leert kun je direct toepassen op jouw afdeling, in jouw organisatie. De onderwerpen die tijdens de opleiding worden behandeld komen samen in een praktijkopdracht, waarin een probleem uit je eigen organisatie centraal staat.  

Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal in de opleiding Toegepaste Bedrijfskunde. Tijdens een intakegesprek verken je samen met ons je persoonlijke ontwikkelwensen. Die wensen vormen het uitgangspunt van de leerdoelen waarmee je tijdens je opleiding aan de slag gaat. Op deze manier staat centraal wat voor jou belangrijk is.    

Nederlandstalige opleiding van zes maanden

Het programma

De opleiding Toegepaste Bedrijfskunde duurt zes maanden, waarbij je ongeveer eenper maand op maandag een middag en een avond bij elkaar komt.  

De opleiding bestaat uit drie onderdelen: 

  1. Bedrijfskundige modules 
  2. Persoonlijk ontwikkeltraject  
  3. Praktijkopdracht 


Door de combinatie van deze drie onderdelen krijg je een breed beeld van bedrijfskundige processen en breng je het geleerde direct in de praktijk. Daarnaast leer je hoe je je zichtbaarheid kunt vergroten en invloed uitoefent op een manier die bij je past.
 

Je volgt de opleiding in een groep van gemiddeld vijftien personen, met deelnemers uit verschillende sectoren. De voertaal van de opleiding is Nederlands. 

"Ik heb geleerd om even pas op de plaats te maken"

In het kort

Alle facts over Toegepaste Bedrijfskunde

Doelgroep

Voor wie is deze opleiding

De opleiding Toegepaste Bedrijfskunde richt zich op mensen die hun focus tot nu toe op de inhoud hebben gelegd en die willen uitzoeken of een iets bredere rol in hun organisatie bij hen zou kunnen passen. 

Om toegelaten te worden tot Toegepaste Bedrijfskunde moet je voldoen aan de volgende criteria: 

  • Hbo werk- en denkniveau 
  • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring

Verbreed je carrièremogelijkheden

Erkend post-hbo certificaat

Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van Stichting Post HBO.

Tooaangevend in bedrijfskunde & leiderschapsontwikkeling

Over TSM Business School

TSM Business School is in 1987 ontstaan vanuit Universiteit Twente en richt zich van nature op professionals in technologisch gedreven organisaties, die vanuit de inhoud doorgroeien naar leidinggevende posities.  

Door onze roots hebben we geleerd de kloof tussen technologie en ondernemerschap te overbruggen en begrijpen wij de wereld waarin onze klanten opereren, welke uitdagingen ze tegenkomen en wat het effect is van toenemende complexiteit. 

Al ruim dertig jaar helpen wij deze (toekomstige) leiders bij het uitbouwen van een vernieuwende kijk op de wereld en de rol die ze daarin samen met anderen kunnen vervullen.

Meer weten over de opleiding?

Neem contact op met TSM Business School

Plan een adviesgesprek in