Meer weten? Bel ons op 033 422 99 60
Qualified Marketeer

Qualified Marketeer

De opleiding tot Qualified Marketeer

De opleiding tot Qualified Marketeer

In een transparante wereld is marketing meer en meer de aanjager van succes.

  • Je bent in staat jouw marketingstrategie te verbinden aan de ontwikkelingen in de markt en de strategie van jouw organisatie.
  • Je begrijpt de belangrijkste essentials voor een innovatief marketing beleid.
  • Je groeit door naar gewaardeerd business partner met verstand van zaken binnen je organisatie.

Marketing ontwikkelt zich razendsnel van ‘de buitenkant’ van een organisatie naar het primaire proces. Geen bedrijf of organisatie kan nog zonder. Bij beleid en strategie wordt marketing steeds belangrijker en dit vraagt om een andere rol van de marketingprofessional. Van uitvoerder naar commercieel strategisch beleidsmaker. De Qualified Marketeer is de regisseur van het succes van de onderneming.

Kansen zien en deze benutten, een vooruitziende blik, realtime kunnen acteren is belangrijker dan ooit. Zien en begrijpen waar de wereld naartoe beweegt en er continu op anticiperen. De marketingprofessional moet van heel veel dingen verstand hebben en stevig in zijn schoenen staan. Marketing in de volle breedte kennen en kunnen inzetten en een sterke eigen visie en mening hebben. Moderne marketing draait om vooruitdenken en proactief handelen. De Qualified Marketeer weet wat er speelt in de wereld, heeft daar een uitgesproken visie op, acteert proactief en ontwikkelt zich elke dag meer en meer. 

Over de opleiding

Het marketingvak bedrijven vanuit een cross-over van bedrijfskunde en creativiteit.

Tijdens de post hbo opleiding tot Qualified Marketeer leer je de nieuwste inzichten van marketing (in de volle breedte) te combineren met je eigen ervaring en die van je mededeelnemers. Je leert het marketingvak te bedrijven vanuit een cross-over van bedrijfskunde en creativiteit.

Je ontwikkelt skills, tools én de mindset om jezelf te transformeren naar een gedegen, up-to-date en gewaardeerd marketingprofessional én als relevante businesspartner.

De opleiding is geschikt voor marketing professionals die organisaties gaan helpen om succesvol te zijn en te blijven. Zij zijn de eigen-wijze professionals die de theorie van hun vakgebied kennen en er interdisciplinair mee omgaan. Daardoor kunnen zij als geen ander informatie verwerken en er een eigen oordeel over vormen. Qualified Professionals kennen zichzelf en zijn in staat om hun zelflerend vermogen aan te spreken en te managen. Zij werken moeiteloos samen met anderen en stimuleren hen om samen de best mogelijke prestaties te leveren. Omdat hun professionele en persoonlijke basis stevig is laten zij zich bij tegenslag niet uit het veld slaan.

In het kort

Uniek aan deze opleiding.

  • Real Life Opdracht. Je werkt tijdens je studie aan een praktijkopdracht van de organisatie waar je werkt en je wordt begeleid door een docent met specifieke kennis op het gebied van jouw opdracht. Een mooie manier om buiten de dagelijkse kaders te kijken, nieuwe inzichten te verwerven en tegelijkertijd een concrete bijdrage te leveren aan een vraagstuk van je organisatie.
  • Persoonlijk portfolio. Een diploma is mooi, maar een diploma én een stevig portfolio is prachtig. Tijdens de studie bouw je aan een portfolio waarmee je voor de dag kunt komen.
  • Persoonlijke ontwikkeling en groei. De studie leidt niet alleen op tot een professional, maar je werkt ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Die twee samen vormen je tot een Qualified Professional.
  • Intervisiegroep. Samen sterker. Daar draait het om bij IBO Qualified Business School. Tijdens de opleiding reflecteren de deelnemers op elkaars werk, en houden elkaar op die manier scherp. Daarnaast train je hierdoor je skills op het gebied van presenteren, interacteren en formuleren.

In het kort

Alle facts over de QM

Doelgroep

Voor wie is de QM?

Marketingprofessionals uit diverse branches die zich breder en verder willen ontwikkelen op strategisch marketingniveau en hun praktijkervaring willen delen en toetsen met studiegenoten en docenten. Minimaal hbo werk- en denkniveau, en minimaal 5 jaar werkervaring in marketing is vereist, alsmede een gedegen basiskennis bedrijfskunde (door een opleiding of door ervaring in de praktijk).

Qualified Professionals kennen zichzelf en zijn in staat om hun zelflerend vermogen aan te spreken en te managen. Zij werken moeiteloos samen met anderen en stimuleren hen om samen de best mogelijke prestaties te leveren. Omdat hun professionele en persoonlijke basis stevig is laten zij zich bij tegenslag niet uit het veld slaan.

Kortom: Qualified Professionals creëren de optimale verbinding tussen theorie, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Met deze post hbo marketing opleiding word je een Qualified Professional binnen het marketingvak.

Het lesprogramma

Wat kan je verwachten?

Het programma bestaat in totaal uit vijf modules, te weten:

Module 1:
Persoonlijk leiderschap, integratie en inspiratie

Module 2:
Strategische marketing

Module 3:
Creative marketing

Module 4:
Marketing performance

Module 5:
Digitale en datagedreven marketing

 

Plan een adviesgesprek in