Meer weten? Bel ons op 033 422 99 60
Qualified Financieringsadviseur

Qualified Financieringsadviseur

De opleiding tot Qualified Financieringsadviseur

De opleiding tot Qualified Financieringsadviseur

Qualified Financieringsadviseur, een trusted advisor

  • Je kunt de vermogensmix van de klant optimaliseren en verbeterpunten aanreiken in het investerings-, financierings- en operationele proces.
  • Je adviseert je klanten toekomstgericht, op een ethische, empathische en inspirerende manier.
  • Je kijkt vanuit een multidisciplinair perspectief naar een vraagstuk en kunt een complete financieringspropositie uitwerken

Als Qualified Financieringsadviseur geef je aan je klanten toekomstgericht advies over de meest optimale vermogensmix. Je doet dit op basis van actuele en grondige kennis van de financieringsmogelijkheden en een haarscherpe bedrijfskundige analyse.

Je onderscheidt je door de manier waarop je de vraagstukken aanpakt; met aandacht voor zowel de zakelijke als de persoonlijke omstandigheden van je klant. Je handelt ethisch, empathisch en inspirerend, en denkt innovatief en ondernemend.

Daardoor voelt de klant dat hij centraal staat en weet hij dat hij verzekerd is van verantwoorde oplossingen.

Als Qualified Financieringsadviseur bied je autoriteit en betrouwbaarheid.

Over de opleiding

De belangrijkste en meest actuele theorie over bedrijfsanalyse en financiële structurering.

IBO Qualified Business School reikt de belangrijkste en meest actuele theorie over bedrijfsanalyse en financiële structurering aan. Je leert een complete financieringspropositie uit te werken en op te treden als een adviseur die de onderneming uitdaagt, inspireert, een spiegel voorhoudt en helpt bij het vinden van de beste oplossing. Dat doe je door vanuit een multidisciplinair perspectief naar een vraagstuk te kijken en hierop te adviseren.

Je ontwikkelt  een stevige professionele identiteit waardoor je voortdurend het beste uit jezelf kan halen voor alle stakeholders. De theorie, die je direct in de praktijk kunt toepassen, de skills, de tools en de mindset die je je eigen maakt in de opleiding bieden je de kans om jezelf in je huidige of toekomstige functie te transformeren tot Trusted Advisor.

In het kort

Uniek aan de opleiding.

  • Gedurende de gehele opleiding voer je Real Life Bedrijfsanalyses uit. De Real Life Bedrijfsanalyse opdrachten zijn onderdeel van je dagelijkse werk waardoor een naadloze verbinding tussen theorie en praktijk ontstaat. Je analyseert vraagstukken uit je eigen praktijk en zoekt en vindt oplossingen.
  • Tijdens deze opdrachten word je intensief en individueel begeleid door een financieringscoach. Je coach helpt je bij het doorgronden van de vraag van de klant, het structureren van de financiering en het overtuigen van de klant om voor jouw voorstel te kiezen. Volgens ons is dit de ultieme combinatie van leren en werken.
  • Naast vakinhoudelijke groei staat persoonlijke groei centraal tijdens je studie. Door middel van een persoonlijk ontwikkelingstraject dagen we je uit om ambitieuze doelen te stellen, kritisch naar jezelf te kijken en je open te stellen voor feedback en feed forward.
  • Leren doe je bij ons niet alleen. Je maakt als deelnemer onderdeel uit van een intervisiegroep van 3 of 4 mededeelnemers. De eigen ervaringen staan hier centraal. Met je groep spar je over je aanpak, je dilemma’s, je keuzes en mogelijke oplossingsrichtingen. Jullie worden hierin begeleid door een docent Personal Development.

In het kort

Alle facts over de opleiding

Doelgroep

Voor wie is de opleiding?

Professionals met minimaal hbo werk- en denkniveau, basiskennis Bedrijfskunde (bijvoorbeeld Toegepaste Bedrijfskunde) en minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Een intake is onderdeel van de toelatingsprocedure.

Van wie krijgt een ondernemer liever advies, denk je? Van een adviseur van de bank die al jaren vermogensmixen samenstelt en dat zo goed kan dat het bijna op de automatische piloot gebeurd. Of van een adviseur die met beide benen in de samenleving staat. Die de wereld van de ondernemer snapt en die als sparringpartner mee denkt met de next step als het gaat om toekomstgericht financieringsadvies.

De zeven maanden durende post hbo opleiding Qualified Financieringsadviseur is er voor de adviseur die meer wil zijn dan een deskundige die heel goed technische financieringsconstructies kan bedenken. De opleiding is er voor de adviseur die begrijpt dat een goed advies een gedegen kennis van financiële zaken vergt maar ook een sociaal vaardige houding en kennis van de specifieke situatie van de klant. Iemand waar de klant mee kan sparren en die door hem worden vertrouwd en gewaardeerd.

Kortom: Qualified Professionals creëren de optimale verbinding tussen theorie, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Met deze opleiding word je een Qualified Financieringsadviseur.

Het lesprogramma

Wat kun je verwachten?

Het programma bestaat uit vier modules, te weten:

Module 1:
Persoonlijk leiderschap en ondernemerschap.

Module 2:
Bedrijfs- en financiële analyse.

Module 3:
Financiële structurering.

Module 4:
Integratie en inspiratie.

Plan een adviesgesprek in