Duur

2 dagen

Niveau
Post HBO
Investering
€ 1.495,- vrijgesteld van BTW Inclusief literatuur en accommodatie
Startdatum en locatie
Faciliteiten locatie

Projectmanagement in de zorg

Naar het beste projectresultaat in de complexe zorgorganisatie
  • U leert een projectplan opstellen en beheersen dat flexibel is voor veranderingen en rekening houdt met de specifieke kenmerken van de zorg.
  • U leert welke projectrisico’s er zijn en hoe u deze kunt beperken.
  • U leert wat de invloed is van de projectomgeving op uw project en hoe u daarop kunt anticiperen.
  • U leert samenwerken en communiceren met het projectteam en andere stakeholders, intern en extern.

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Er is niets ingewikkelder dan projecten managen in een organisatie zo veranderlijk als de zorg. Waarom lopen dingen nu altijd anders dan gepland? Bezuinigingen, ingewikkelde bekostiging, druk op kwaliteit, marktwerking en toenemend toezicht beïnvloeden de branche. Maar daarnaast heeft een zorgorganisatie ook een geheel eigen politiek en cultuur die van invloed zijn op het managen van projecten. En veel projectmanagementmethodes houden hiermee geen rekening.

Hoe werkt u als projectmanager effectief samen met zorgprofessionals als artsen, verpleegkundigen en paramedici? Wat is de rol van de Raad van Bestuur en management versus de medische staf? Welke invloed hebben de Raad van Toezicht, de IGZ, maar ook de publieke opinie en de vigerende wet- en regelgeving op uw projecten? En wat is de rol van financiers (zorgverzekeraars, zorgkantoren, gemeenten)?

Tijdens de masterclass Projectmanagement in de zorg leert u hoe u met uw projecten het beste gezamenlijke resultaat bereikt.

Voor wie

U bent (aankomend) projectmanager in een zorg- of welzijnsorganisatie.

 

Wat bieden wij?

Bent u op zoek naar een bedrijfskundige opleiding die verder gaat dan losse bedrijfskundige modules? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. IBO Business School staat voor op de praktijk toegesneden opleidingen voor ervaren managers. Een business school met een eigenwijze aanpak die uw persoonlijke en professionele ontwikkeling in een stroomversnelling brengt.

Meer over onze visie

Waarom u kiest voor IBO Business School?

  • Binnen de opleiding staat de verbinding met de praktijk centraal
  • In elke module treden de beste hoogleraren en docenten op
  • Door de interdisciplinaire benadering leert u direct anders te kijken naar belangrijke business issues uit uw praktijk
  • U bent gedurende de opleiding een betere gesprekspartner op strategisch niveau
Meer over IBO Business School
^