Duur

2 dagen

Niveau
Post HBO
Investering
€ 1.495,- vrijgesteld van BTW Inclusief literatuur en accommodatie
Startdatum en locatie
Faciliteiten locatie

Praktisch Risicomanagement

Van traditioneel risicomanagement naar waardemanagement
  • Je leert een praktisch stappenplan gebruiken voor het effectief beheersen van de risico’s in jouw organisatie.
  • Je begrijpt het belang om bij risico’s en kansen steeds te redeneren vanuit de organisatiedoelstellingen.
  • Je bent je bewust van de belangrijkste mythen en valkuilen bij het implementeren of optimaliseren van risicomanagement.

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Kansen en risico’s gaan vaak hand in hand, waardoor je als manager voortdurend afwegingen maakt. Een nieuwe klant bijvoorbeeld kan zich ontwikkelen tot een fan of juist tot een drama. Een investering kan zeer lucratief blijken, of leiden tot onbenutte capaciteit. Gaan we voor zorgvuldigheid, of is snelheid belangrijker? Hetzelfde geldt voor de afweging tussen hoge kwaliteit en een lage prijs.

Enterprise Risk Management (‘ERM’), ofwel integraal risicomanagement, gaat over het op een gestructureerde en proactieve wijze omgaan met de onzekere toekomst. Voor elke directie en elk management team is het cruciaal om deze goed te beheersen. Niet alleen vragen toezichthouders om heldere toekomstverwachtingen, ook financiers en andere stakeholders verwachten dat de interne beheersing op orde is.

Tijdens de masterclass Praktisch Risicomanagement leer je om vanuit ERM-concepten de vertaalslag te maken naar het behalen van de organisatiedoelstellingen, en waarde te creëren voor uw organisatie. Je staat stil bij jouw rol en die van anderen in het proces. Of je nu gestructureerd risicomanagement wilt gaan invoeren of bestaande processen wilt optimaliseren, in dit programma krijg je daartoe voldoende handvatten aangereikt.

Werkwijze

Het programma bestaat uit 2 lesdagen. De docent legt een duidelijke relatie met prestatiemanagement. Door het gebruik van heldere en praktische voorbeelden en cases, maak je gemakkelijk de koppeling met jouw dagelijkse praktijk.

Voor wie

De masterclass is voor professionals en managers die betrokken zijn bij het implementeren of verbeteren van risicomanagement in hun organisatie.

Wat bieden wij?

Bent je op zoek naar een bedrijfskundige opleiding die verder gaat dan losse bedrijfskundige modules? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. IBO Business School staat voor op de praktijk toegesneden opleidingen voor ervaren managers. Een business school met een eigenwijze aanpak die jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling in een stroomversnelling brengt.

Meer over onze visie

Waarom je kiest voor IBO Business School?

  • Binnen de opleiding staat de verbinding met de praktijk centraal
  • In elke module treden de beste hoogleraren en docenten op
  • Door de interdisciplinaire benadering leer je direct anders te kijken naar belangrijke business issues uit jouw praktijk
  • Je bent gedurende de opleiding een betere gesprekspartner op strategisch niveau
Meer over IBO Business School
^