Duur

2 dagen

Niveau
Post HBO
Investering
€ 1.495,- vrijgesteld van BTW Inclusief literatuur en accommodatie
Startdatum en locatie
Faciliteiten locatie

KPI’s die wel werken

Van strategie naar KPI
  • Wat is integraal Performance Management?
  • De valkuilen rond het opzetten van een KPI structuur, en hoe dan wel?
  • Van droom naar strategie
  • Klantketens en organisatieprocessen in relatie met Performance Management
  • KPI's die wel werken
  • Meten en sturen naar verbetering

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Organisaties zien steeds vaker het belang van Performance Management, ofwel het sturen op prestaties en competenties van medewerkers in lijn met de strategie van de organisatie. Maar het opzetten van een goed werkend Performance Management systeem van strategie tot en met beloning is een lastige opgave. Een verkeerde opzet van Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) kan zelfs leiden tot ongewenst gedrag en daardoor schade aan de organisatie. Goede KPI’s daarentegen werken als knoppen waaraan u kunt draaien om het gedrag in de organisatie en het bedrijfsresultaat te beïnvloeden. Hoe zorgt u ervoor dat KPI’s voor de organisatie gaan werken?

Het succes van Performance Management en de daarbij behorende KPI’s als meetinstrumenten, is sterk afhankelijk van de organisatorische context en in welke mate deze in lijn staan met de organisatiestrategie. Tijdens het programma KPI’s die wel werken, behandelt docent Peter Geelen de methode van integraal Performance Management (iPM), waar het opzetten van KPI’s onderdeel van uitmaakt. In twee lesdagen leert u wat nodig is voor een succesvol systeem in uw organisatie: van strategie tot de werkvloer.

Peter Geelen: “Eilandvorming, slechte samenwerking en een blinde focus op de cijfers zijn slechts een paar voorbeelden van de impact die verkeerd geïmplementeerde KPI’s kunnen hebben. Het kan zo ontzettend veel beter, maar we moeten dan wel echt op een andere manier leren denken en werken.”

Werkwijze

Het programma bestaat uit 2 lesdagen. U ontvangt voorafgaand een syllabus en het boek ‘KPI’s die wel werken’. Door middel van interactieve leermethoden, waaronder een management game, maakt de docent de theorie voor uw praktijk en organisatie toepasbaar.

Voor wie

Het programma KPI’s die wel werken is voor professionals en managers die betrokken zijn bij het implementeren of verbeteren van het Performance Management of KPI-systeem in hun organisatie.

Wat bieden wij?

Bent je op zoek naar een bedrijfskundige opleiding die verder gaat dan losse bedrijfskundige modules? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. IBO Business School staat voor op de praktijk toegesneden opleidingen voor ervaren managers. Een business school met een eigenwijze aanpak die jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling in een stroomversnelling brengt.

Meer over onze visie

Waarom je kiest voor IBO Business School?

  • Binnen de opleiding staat de verbinding met de praktijk centraal
  • In elke module treden de beste hoogleraren en docenten op
  • Door de interdisciplinaire benadering leer je direct anders te kijken naar belangrijke business issues uit jouw praktijk
  • Je bent gedurende de opleiding een betere gesprekspartner op strategisch niveau
Meer over IBO Business School
^