Duur

2 dagen

Niveau
Post HBO
Investering
€ 1.495,- vrijgesteld van BTW Inclusief literatuur en accommodatie
Startdatum en locatie
Faciliteiten locatie

Jaarrekeninglezen

Inclusief QuickScan en bancaire convenanten
  • U leert betere beslissingen te nemen op basis van de werkelijkheid achter de cijfers
  • U leert de kredietwaardigheid van uw organisatie en die van een nieuwe of bestaande klant doorzien.
  • U leert inzicht te krijgen in de werkwijze van de bank bij een kredietaanvraag.
  • U leert het financiële jargon en de vele synoniemen in het financiële werkveld.

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Hoe staat uw organisatie of het bedrijf van een nieuwe klantrelatie er financieel voor? Wat is de kans dat u de factuur na levering netjes betaald krijgt? Of loopt u financieel risico door met deze klant in zee te gaan? Wat zijn mijn kansen bij de bank voor een verkrijgen van krediet? Met de informatie uit de jaarrekening, krijgt u een scherper beeld van de financiële huishouding van een organisatie.

Tijdens de masterclass Jaarrekeninglezen, verdiept u zich in het onderwerp financiële verslaglegging. Behalve een volledig beeld van de verschillende rapportagevormen, krijgt u met de QuickScan een handige tool waarmee u eenvoudig de bedrijfseconomische sterktes en zwaktes van een organisatie doorziet. Bovendien krijgt u inzicht in hoe de dagelijkse operatie de cijfers beïnvloedt en waar de bank op let bij kredietaanvragen.

Voor wie

De cursus Jaarrekeninglezen is voor managers en professionals die zich willen verdiepen in de financiële verslaglegging, ratio’s, operationele en financiële hefbomen en de betekenis daarvan voor de organisatie.

 

Wat bieden wij?

Bent u op zoek naar een bedrijfskundige opleiding die verder gaat dan losse bedrijfskundige modules? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. IBO Business School staat voor op de praktijk toegesneden opleidingen voor ervaren managers. Een business school met een eigenwijze aanpak die uw persoonlijke en professionele ontwikkeling in een stroomversnelling brengt.

Meer over onze visie

Waarom u kiest voor IBO Business School?

  • Binnen de opleiding staat de verbinding met de praktijk centraal
  • In elke module treden de beste hoogleraren en docenten op
  • Door de interdisciplinaire benadering leert u direct anders te kijken naar belangrijke business issues uit uw praktijk
  • U bent gedurende de opleiding een betere gesprekspartner op strategisch niveau
Meer over IBO Business School
^