Duur

Middag/avond

Investering
€ 125 vrijgesteld van BTW Bent u IBO Alumni of een relatie van Arteria Consulting? Dan geldt een investering van €95. Geef dit bij uw inschrijving aan in het opmerkingenveld, onderaan het inschrijfformulier.
Startdatum en locatie
Faciliteiten locatie

IBO Zorgevent 2017

Accountable Care - Dé oplossing voor onze gezondheidzorg?!
  • Inleiding Accountable Care
  • Accountability: wat is dat eigenlijk?
  • Accountable Care in de praktijk
  • Inclusief netwerkdiner

Meer informatie? Download de brochure

Downloaden

Beschrijving

Doelstelling van ‘Accountable Care’ is het reduceren van de gezondheidszorgkosten, door het stimuleren van zorgprofessionals, zorgorganisaties, patiënten en zorgnetwerken om de kwaliteit van zorg te verbeteren en door processen efficiënter in te richten door middel van intensieve samenwerking binnen afgebakende patiëntenpopulaties. De kern van het model is gebaseerd op de mensen die samen de zorgorganisatie vormen en de zorg leveren en inrichten in samenspraak met de cliënt. Zorgorganisaties dienen dan ook hun medewerkers uit te dagen in het streven naar excellente zorg en om in samenspraak met de patiënt de zorg af te stemmen. Protocollen en richtlijnen zijn niet direct leidend, maar worden gezien als de basiskwaliteit van de geleverde zorg.

Accountable Care Organizations realiseren een drievoudig doel, namelijk het leveren van kwalitatief betere cliëntgerichte zorg, het verbeteren van de algehele gezondheid, en lagere zorgkosten per verzekerde . Een ACO is niet een eenduidig servicemodel of organisatievorm, maar wordt gezien als een parapluconcept, waarbij zorgorganisaties op basis van prestatieafspraken transparant verantwoorden hoe zij de drievoudige doelstellingen willen realiseren.

Tijdens dit zorgevent gaan we nader in op het accountable care model en de bijbehorende doelen. We bespreken de werking en best practices in de Verenigde Staten en enkele succesvolle projecten in Nederland. Daarnaast belichten we het begrip eigenaarschap, spanningsvelden tussen stakeholders en bespreken we het begrip meetbaarheid.

Wat bieden wij?

Bent je op zoek naar een bedrijfskundige opleiding die verder gaat dan losse bedrijfskundige modules? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. IBO Business School staat voor op de praktijk toegesneden opleidingen voor ervaren managers. Een business school met een eigenwijze aanpak die jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling in een stroomversnelling brengt.

Meer over onze visie

Waarom je kiest voor IBO Business School?

  • Binnen de opleiding staat de verbinding met de praktijk centraal
  • In elke module treden de beste hoogleraren en docenten op
  • Door de interdisciplinaire benadering leer je direct anders te kijken naar belangrijke business issues uit jouw praktijk
  • Je bent gedurende de opleiding een betere gesprekspartner op strategisch niveau
Meer over IBO Business School
^