Meer weten? Bel ons op 033 422 99 60
Basisopleiding Toegepaste Bedrijfskunde

Basisopleiding Toegepaste Bedrijfskunde

De opleiding tot Toegepast Bedrijfskundige

De opleiding tot Toegepast Bedrijfskundige

Het begint met bedrijfskunde

 • Inhoudelijke bedrijfskundige kennis toe te passen in complexe en veranderende situaties.
 • Integraal en objectief naar een vraagstuk te kijken, de juiste vragen te stellen en een onderbouwd oordeel te vellen.
 • De belangen van stakeholders te identificeren en te manoeuvreren in het politieke speelveld.

Bedrijfskundig inzicht is de basis voor iedere professional. Ondernemers, financieel adviseurs, marketeers of IT’ers ‒ eigenlijk kunnen ze niet zonder. De Basisopleiding Toegepaste Bedrijfskunde is bedoeld voor iedere professional die de samenhang tussen de verschillende bedrijfskundige velden wil snappen om te kunnen bepalen wat hij daarin vanuit zijn rol kan betekenen. De studie is dé vooropleiding voor ervaren professionals die een van de Qualified opleidingen van IBO Qualified Business School willen volgen en daar nu nog te weinig bedrijfskundige basiskennis voor hebben.

Over de opleiding

Leer meer over de bedrijfskundige vakgebieden

Met deze post hbo opleiding leer je meer over de bedrijfskundige vakgebieden strategie en beleid, organisatiekunde, financiën, marketing, operations en logistiek, leiderschap, cultuur en human resources ‒ inclusief de terminologie, principes en modellen. 

Je gaat begrijpen wat de samenhang is tussen deze gebieden en hoe zij elkaar onderling beïnvloeden. Daarnaast onderzoek je wat jouw rol is. Je ontdekt hoe jouw specifieke functie hierin een rol speelt of kan spelen. Je krijgt bedrijfskundige technieken en instrumenten aangereikt en leert die toepassen binnen je eigen werksituatie. Met de nieuw verworven inzichten kun je jezelf verder ontwikkelen en je als sterkere gesprekspartner profileren binnen jouw organisatie. De opleiding is, kortom, een investering in je eigen professionele én persoonlijke groei.

In het kort

Uniek aan de opleiding.

 • De theorie wordt direct in praktijk gebracht. Wij dagen je uit de lesstof meteen toe te passen in jouw organisatie.
 • De opleiding houdt rekening met een goede balans tussen werk, studie en privé: naast de colleges kun je gemiddeld zes uur zelfstudie per week verwachten
 • De perfecte vooropleiding voor professionals die een Qualified opleiding willen gaan volgen en nu nog over te weinig bedrijfskundige basiskennis beschikken.

In het kort

Alle facts over de TBK

Doelgroep

Voor wie is de TBK?

 • Voor professionals en/of managers uit verschillende vakgebieden en branches, met minimaal hbo-werk- en -denkniveau en meer dan vijf jaar (relevante) werkervaring
 • Voor iedereen die een van de Qualified opleidingen van IBO Qualified Business School wilt volgen en nu nog basiskennis bedrijfskunde mist.

Het lesprogramma

Wat kun je verwachten?

De opleiding start met een lesdag waarbij het principe van integraal bedrijfskundig kijken wordt uitgelegd en geoefend. Ook wordt de Real Life Praktijkopdracht uitgelegd. De volgende zes lesdagen staan elk in het teken van een specifiek bedrijfskundig veld:

 • Strategie en omgeving
 • Marketing
 • Talent- en organisatieontwikkeling
 • Management en organisatie
 • Financiën
 • Operations en Logistiek

Op de laatste lesdag vindt tijdens het eerste dagdeel een inspiratiesessie ‘van organisatiecultuur naar onderscheidend vermogen’ plaats. Tijdens het laatste dagdeel zorgt de begeleider van de Real Life Praktijkopdracht voor een samenvatting van alle lesstof. Hierna volgt de diploma-uitreiking.

Plan een adviesgesprek in