Meer weten? Bel ons op 033 422 99 60
Finance for non-financials

Finance for non-financials

Masterclass

Neem betere beslissingen met scherpere kennis van finance

Finance for non-financials

  • Analyseer de huidige financiële situatie van uw organisatie.
  • Geef met kengetallen betekenis aan de cijfers en de wereld achter de cijfers.
  • Krijg inzicht in de financiën van de organisatie.
  • U weet beslissingen over toekomstige investeringen helder te verantwoorden.

Als manager ben je (mede)verantwoordelijk voor het verbeteren van het bedrijfsresultaat en het beheersen van de kosten. De investeringsvraagstukken waarmee je regelmatig wordt geconfronteerd, hebben direct consequenties voor de winstgevendheid en continuïteit van de organisatie. Inzicht in de financiën van de organisatie is daarom essentieel. Een betere kennis van financieel management zorgt ervoor dat je beslissingen op ratio kunt funderen. Je weet betekenis te geven aan de cijfers en de wereld achter de cijfers.

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de voorkennis van alle deelnemers bestaat de cursus Finance for non-financials uit twee modules die ook los van elkaar te volgen zijn: Grondslagen van Financieel Management, en Advance finance for non-financials. De eerste module geldt als fundering voor de tweede module, die een verdieping is.

Deze masterclass wordt uitgevoerd door Dé financiele opleider: NIVE opleidingen. NIVE opleidingen is een zuster organisatie van IBO Qualified Business School.

Over de Masterclass

Onze werkwijze.

Tijdens de lessen worden veelvuldig praktijkvoorbeelden aangehaald, waardoor de theorie meer gaat leven. Van jouw wordt verwacht dat je voorbereidingen thuis uitvoert, waardoor de lesuren met de docent maximaal worden benut. Je gaat zelf aan de slag met de cijfers, waardoor effectiever naar een hoog niveau van begrip en kennis wordt toegewerkt. Zo kom je in korte tijd tot de kern en behaal je het optimale leerresultaat. Het is daarnaast ook mogelijk eigen cijfermateriaal in te brengen tijdens de lessen, om zo de opgedane kennis direct te vertalen naar je eigen praktijk en bedrijfsvoering.

Video

In twee minuten uitgelegd.

Finance for non-financials video - NIVE opleidinge & IBO Qualified Business School

In het kort

Alle facts over de Masterclass Finance for Non-Financials

Doelgroep

Voor wie is de Masterclass?

De cursus finance for non financials is ontwikkeld voor managers en professionals die hun inzicht in financieel management willen verbreden en verdiepen. De kennis is direct toepasbaar in de praktijk.

In deze module besteden we aandacht aan de implementatie en uitvoering van de strategie van de organisatie. Een goede strategie maakt immers nog geen succesvolle organisatie. De structuur, de inrichting van de logistiek en IT alsmede de financiële sturing dienen in één lijn te liggen met de strategie. Alignment is hier het sleutelwoord.

Lesprogramma

Wat kun je verwachten?

Module 1: Grondslagen van Financieel Management

  • Dag 1: Foundations in financieel management
  • Dag 2: Kasstroomanalyse en de belangrijkste cash drivers
  • Dag 3: Investeringsbeslissingen

Module 2: Advanced Finance for Non-Financials

  • Dag 1: Kostprijsberekeningsmethode
  • Dag 2: Financieringsvormen
  • Dag 3: Budgettering en financiële planning

Plan een adviesgesprek in