Meer weten? Bel met Karen op 033 422 99 60
Finance for non-financials

Finance for non-financials

Masterclass

Neem betere beslissingen met scherpere kennis van finance

Finance for non-financials

  • Analyseer de huidige financiële situatie van uw organisatie.
  • Geef met kengetallen betekenis aan de cijfers en de wereld achter de cijfers.
  • Krijg inzicht in de financiën van de organisatie.
  • U weet beslissingen over toekomstige investeringen helder te verantwoorden.

Als manager ben je (mede)verantwoordelijk voor het verbeteren van het bedrijfsresultaat en het beheersen van de kosten. De investeringsvraagstukken waarmee je regelmatig wordt geconfronteerd, hebben direct consequenties voor de winstgevendheid en continuïteit van de organisatie. Inzicht in de financiën van de organisatie is daarom essentieel. Een betere kennis van financieel management zorgt ervoor dat je beslissingen op ratio kunt funderen. Je weet betekenis te geven aan de cijfers en de wereld achter de cijfers.

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de voorkennis van alle deelnemers bestaat de cursus Finance for non-financials uit twee modules die ook los van elkaar te volgen zijn: Grondslagen van Financieel Management, en Advance finance for non-financials. De eerste module geldt als fundering voor de tweede module, die een verdieping is.

Deze masterclass wordt uitgevoerd door Dé financiele opleider: NIVE opleidingen. NIVE opleidingen is een zuster organisatie van IBO Qualified Business School.

Over de Masterclass

Onze werkwijze.

Tijdens de lessen worden veelvuldig praktijkvoorbeelden aangehaald, waardoor de theorie meer gaat leven. Van jouw wordt verwacht dat je voorbereidingen thuis uitvoert, waardoor de lesuren met de docent maximaal worden benut. Je gaat zelf aan de slag met de cijfers, waardoor effectiever naar een hoog niveau van begrip en kennis wordt toegewerkt. Zo kom je in korte tijd tot de kern en behaal je het optimale leerresultaat. Het is daarnaast ook mogelijk eigen cijfermateriaal in te brengen tijdens de lessen, om zo de opgedane kennis direct te vertalen naar je eigen praktijk en bedrijfsvoering.

Video

In twee minuten uitgelegd.

Finance for non-financials video - NIVE opleidinge & IBO Qualified Business School

In het kort

Alle facts over de Masterclass Finance for Non-Financials

Doelgroep

Voor wie is de Masterclass?

Professionals en/of managers uit verschillende branches, met minimaal hbo-werk- en -denkniveau, meer dan vijf jaar (relevante) werkervaring en een gedegen basiskennis bedrijfskunde.

De eenjarige opleiding Qualified Business Administration is er voor de professionals die deel willen zijn van deze veranderende wereld. Sterker nog, zij zijn degenen die deze veranderingen begrijpen en ze kunnen aanjagen, en organisaties gaan helpen om aangesloten te blijven bij deze realtime transitie. Zij gaan organisaties helpen om succesvol te zijn en te blijven. Zij zijn de eigen-wijze professionals die de theorie van hun vakgebied kennen en er interdisciplinair mee omgaan. Daardoor kunnen zij als geen ander informatie verwerken en er een eigen oordeel over vormen. De Qualified Professionals kennen zichzelf en zijn in staat om hun zelflerend vermogen aan te spreken en te managen. Zij werken moeiteloos samen met anderen en stimuleren hen om samen de best mogelijke prestaties te leveren. Omdat hun professionele en persoonlijke basis stevig is laten zij zich bij tegenslag niet uit het veld slaan.

Kortom: Qualified Professionals creëren de optimale verbinding tussen theorie, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Met de opleiding QBA word je een Qualified Professional in bedrijfskunde.

In deze module besteden we aandacht aan de implementatie en uitvoering van de strategie van de organisatie. Een goede strategie maakt immers nog geen succesvolle organisatie. De structuur, de inrichting van de logistiek en IT alsmede de financiële sturing dienen in één lijn te liggen met de strategie. Alignment is hier het sleutelwoord.

Lesprogramma

Wat kun je verwachten?

Het programma bestaat in totaal uit vijf modules, te weten:

Module 1:
Persoonlijk en inspirerend leiderschap

Module 2:
De veranderende wereld

Module 3:
De interne organisatie

Module 4:
Innovatie en verandering

Module 5:
Integratie en inspiratie

Plan een adviesgesprek in