Meer weten? Bel ons op 033 422 99 60
Agile projectmanagement

Agile projectmanagement

Masterclass

Van controle naar vertrouwen

Agile projectmanagement met Scrum

  • Verwerf inzicht in de principes van Agile en de Scrum methode
  • Pas de Agile technieken succesvol toe in de praktijk
  • Voorbereiding op het afleggen van het Agile Projectmanagement Foundation examen

Mensen die werken in een projectomgeving kunnen niet meer om de woorden Agile en Scrum heen. Steeds meer bedrijven gaan ‘Agile werken’. Dit vraagt een andere manier van werken en een aanpassing van de processen binnen de organisatie. De transitie van controle naar vertrouwen is van groot belang in het succes van Agile projecten.

Werkt jouw organisatie met de Agile of Scrum projectmethodiek? Wil jij als reporting specialist de agile principes kunnen toepassen in uw rapportageprocessen? Of wil je als projectcontroller volledig op de hoogte zijn van de toegepaste agile projectmanagement methode bij de projecten waar jij verantwoordelijk voor bent?

De cursus Agile Projectmanagement geeft je een basis waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt. Je leert de fundamentele vaardigheden, principes en theorie van Agile projectmanagement en in het bijzonder de Scrum methodiek. Bovendien ben je na de cursus volledig voorbereid op het afleggen van het online Agile Foundation examen van het Agile Consortium.

Deze masterclass wordt uitgevoerd door Dé financiele opleider: NIVE opleidingen. NIVE opleidingen is een zuster organisatie van IBO Qualified Business School.

Over de Masterclass

Onze werkwijze.

De Masterclass bestaat uit twee cursusdagen. De meeste aandacht in de Masterclass gaat naar de Scrum methodiek binnen Agile. Bijzonder in de Masterclass is het afwisselend gebruik van praktijkvoorbeelden en –cases die relevant zijn voor de praktijk van jou als financial.

De Masterclass wordt afgesloten met het online en internationaal erkend Agile Foundation examen van het Agile Consortium. Het examen zit bij het cursusgeld inbegrepen.

In het kort

Het resultaat

  • Je hebt kennis en inzicht van de Agile en Scrum methodiek en filosofie
  • Je kunt de Agile technieken succesvol toepassen in jouw praktijk
  • Je bent voorbereid op het afleggen van het Agile Projectmanagement Foundation examen

In het kort

Alle facts over de Masterclass Agile Projectmanagement

Doelgroep

Voor wie is de Masterclass?

Werkt jouw organisatie met de Agile of Scrum projectmethodiek? Of wil je als projectmanager volledig op de hoogte zijn van de toegepaste Agile projectmanagement methode bij de projecten waar jij verantwoordelijk voor bent? De Masterclass Agile Projectmanagement is voor professionals die zich willen verdiepen in de Agile projectmanagement methode.

Lesprogramma

Wat kun je verwachten?

  • Dag 1, ochtend: Tijdens het eerste dagdeel maak je kennis met ‘Agile’ in de brede zin van het woord.
  • Dag 1, middag: In het tweede dagdeel starten we me het Scrum framework.
  • Dag 2, ochtend: We gaan verder met het Scrum framework.
  • Dag 2, middag: In het laatste deel komt onder andere estimation aan bod; het relatief inschatten van werk items. Daarnaast is de brede organisatie een onderwerp; hoe word ik als organisatie ‘Agile’? waar begin je? We sluiten af met een blik op het examen; wat zijn de eisen en welke vragen kun je verwachten?

Plan een adviesgesprek in