Meer weten? Bel ons op 033 422 99 60
dr. Gert-Jan Melker

Dr. Gert Jan Melker (Alkmaar, 1975) is getrouwd en is vader van twee dochters (Lotte en Janne). Hij heeft Economie (afstudeerrichting Bedrijfskundige Economie) gestudeerd. Gert-Jan is sinds 2000 als universitair docent verbonden aan de School of Business and Economics (SBE), voorheen de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde, van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast maakt hij deel uit van de kerngroep Management & Organisatie (M&O) binnen Nyenrode Business Universiteit waar hij tevens het vak M&O verzorgt bij de premasteropleidingen Accountancy en Controlling en de rol van coach vervult voor docenten bij het behalen van hun Basiskwalificatie Onderwijs (BKO). Tevens is Gert-Jan als (kern)docent verbonden aan IBO Qualified Business School in Leusden en ontwikkelt hij bedrijfskundige modules voor NCOI. In 1999 won hij met zijn afstudeerscriptie de Moret Scriptieprijs. In 2017 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit op een onderzoek naar kritische transities binnen managementloopbanen.

Gert-Jan Melker is (mede)auteur van verschillende boeken en (wetenschappelijke) artikelen, waaronder ‘Management development in de lerende organisatie’ (1999), ‘Strategie maakt het verschil’(2009), ‘250 Managementbegrippen’ (2010), ‘De balanced scorecard: bezint eer je begint!’ (2011), ‘Bouwstenen van management en organisatie’ (eerste druk 2011, tweede druk 2013 en derde druk 2016), ‘Managementvaardigheden’ (2017), ‘Critical career transitions and career development’ (proefschrift uit 2017)  en ‘Leiderschapskwaliteiten’ (verschijnt in 2018).

Huidige functie

  • Universitair docent Vrije Universiteit, School of Business and Economics (SBE)
  • (Kern)docent IBO Qualified Business School
  • BKO-coach Business Universiteit Nyenrode
  • Docent en lid kerngroep Management & Organisatie Business Universiteit Nyenrode

Carrière

  • Docent MBA-opleiding Schouten University
  • Docent Management & Organisatie Hogeschool Inholland
  • Consultant Buro Asohr

Opleiding

  • Promotieonderzoek (PhD) Vrije Universiteit. Proefschrift: ‘Critical career transtions and career development’
  • Economie (afstudeerrichting Bedrijfskundige Economie) Vrije Universiteit (1994-1999). Scriptie: ‘Management development in de lerende organisatie. Een open systeembenadering’

Plan een adviesgesprek in