Meer weten? Bel ons op 033 422 99 60
Genomineerden Zorgmanager van het Jaar 2019 bekend

Genomineerden Zorgmanager van het Jaar 2019 bekend

De genomineerden voor de prijs van de Zorgvisie Zorgmanager van het Jaar 2019 zijn Peter de Visser, Gijsbert van Herk en Pim Steerneman.

Zij zijn voorgedragen door een selectiecommissie, bestaande uit adviseur en managementcoach Frits Verschoor en Wilma van der Scheer, directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. De prijs voor de Zorgmanager van het Jaar wordt ieder jaar uitgereikt aan de manager in de gezondheidszorg die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden door bijzondere prestaties. Vorig jaar is de prijs gewonnen door bestuursvoorzitter Gertrude van den Brink van Middin. Ook dit jaar vind de feestelijke uitreiking van de prijs weer plaats op onze prachtige locatie in Leusden.

Peter de Visser

Peter de Visser is algemeen directeur van zorg- en welzijnsorganisatie Incluzio uit Schiedam. De organisatie biedt ondersteuning thuis aan meer dan 30.000 mensen. Op afstand worden 54.000 mensen ondersteund met onder meer mobiele alarmering. Enkele jaren geleden heeft Incluzio van de gemeente Utrecht de opdracht gekregen om een buurtteamorganisatie op te zetten voor de hele stad. In vijf jaar tijd is Incluzio uitgegroeid tot een moderne zorgorganisatie met 2700 medewerkers  en een omzet van circa 100 miljoen euro. Het businessmodel van de organisatie is gebaseerd op vertrouwen in de (zorg)professional.

Genomineerde zorgmanager Gijsbert van Herk

Gijsbert van Herk

Gijsbert van Herk is bestuursvoorzitter van de Stichting Humanitas in Rotterdam. De organisatie biedt verpleeghuiszorg, thuiszorg, wijkverpleging, kinderopvang en welzijn en hulpverlening aan. De organisatie heeft 4000 medewerkers en 2500 vrijwilligers die jaarlijks circa 10.000 mensen helpen. De omzet bedraagt meer dan 135 miljoen euro. Humanitas heeft ervoor gekozen om transparant te zijn voor de buitenwereld. Van Herk is ongeveer drie jaar geleden aangetreden op het moment dat er grote druk was op de kwaliteit van de zorg en op de financiële situatie. Hij heeft een aantal veranderingen in gang gezet om Humanitas om te vormen tot een flexibele organisatie.

Genomineerde zorgmanager Pim Steerneman

Pim Steerneman

Pim Steerneman is voorzitter van de raad van bestuur van Sevagram, een ouderenzorgorganisatie in Heerlen en Heuvelland met 19 locaties. Bij de organisatie met 1400 bedden werken ruim 1900 medewerkers terwijl de omzet uitkomt op circa 128 miljoen euro. Steerneman is negen jaar geleden begonnen als bestuursvoorzitter bij Sevagram in een tijd dat sprake was van een grote financiële crisis. Nadat de organisatie op orde was gebracht, heeft hij met zijn team een cultuurtraject in gang gezet. Belangrijke leidraad daarbij is de visie van Planetree. Alle locaties beschikken inmiddels over een Planetree-label. Bij het werven van personeel is veel ruimte voor mensen met een achtergrond buiten de zorg.

Bekendmaking winnaar

Op 18 april wordt bekend wie de Zorgmanager van het Jaar 2019 is. Dat gebeurt op een feestelijke netwerkbijeenkomst op de locatie van IBO Qualified Business School in Leusden. Juryvoorzitter André Rouvoet, tevens voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, zal de winnaar bekendmaken. De andere leden van de jury zijn Marlies Ott, programmadirecteur van de Top Class bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Albert Arp, algemeen directeur van de Jaarbeurs en de winnaar van vorig jaar Gertrude van den Brink.

Meer informatie over het event i.s.m. Zorgvisie op donderdag 18 april 2019 en de mogelijkheid tot aanmelden volgt. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Plan een adviesgesprek in