Meer weten? Bel ons op 033 422 99 60
Regeling aftrek studiekosten geldig tot einde 2018

Regeling aftrek studiekosten geldig tot einde 2018

Overweeg je een opleiding of cursus te volgen en krijg je het niet (volledig) vergoed door je werkgever? Dan kan het financieel aantrekkelijk zijn om hier nog in 2018 mee te beginnen. Volg je namelijk in 2018 een beroepsgerichte opleiding of cursus, dan mag je de uitgaven hiervoor fiscaal in aftrek brengen middels de aftrek studiekosten.

Met ingang van 1 januari 2019 vervalt deze regeling aftrek studiekosten en komt er een regeling met scholingsvouchers in de plaats. Deze nieuwe regeling zal zich hoogstwaarschijnlijk alleen richten op mensen die uit zichzelf minder snel geneigd zijn om scholing te volgen, maar waarvan het maatschappelijk belang van scholingsdeelname groot is. Hoe deze regeling er echter precies uit gaat zien, en wie er nog wel en wie geen studiekosten meer mogen aftrekken, is nog onbekend.

Meer informatie over aftrek studiekosten nu het nog kan? Lees verder op de website van de belastingdienst.

Weten welke kosten je wel en niet mag aftrekken? Lees verder op de website van de belastingdienst.

Denk je er aan om dit jaar nog een studie of cursus te starten? Kijk bijvoorbeeld eens bij onze opleidingen bedrijfskunde: Basisopleiding Toegepaste Bedrijfskunde of Qualfied Business Administration, of start dit najaar nog met onze nieuwe marketing opleiding: Qualified Marketeer.

Plan een adviesgesprek in