Meer weten? Bel ons op 033 422 99 60
‘Een allrounder worden met een brede blik, en een beetje geldingsdrang’

‘Een allrounder worden met een brede blik, en een beetje geldingsdrang’

Hanneke Wolthoorn is Adviseur Maatschappelijk Vastgoed bij Sweco. Sweco levert diensten op het gebied van ingenieursadvies en architectuur voor de ruimtelijke ontwikkeling van steden en de gebouwde omgeving. Behalve in Nederland is het bedrijf gevestigd in nog 13 andere Europese landen en in China. Met ruim 14.500 werknemers voert het bedrijf projecten uit in ongeveer 70 landen wereldwijd.

Hanneke koos gericht voor de opleiding Healthcare Toegepaste Bedrijfskunde van IBO Business School. “Bij mijn keuze voor een studie ging het met name om het bedrijfskundige aspect, gecombineerd met de gezondheidszorg. Bedrijfskunde omdat ik in mijn werk veelal dezelfde bedrijfskundige vraagstukken voorbij zag komen en Healthcare vanwege het maatschappelijk veld.”

Tijdens de Healthcare Toegepaste Bedrijfskunde opleiding van IBO Business School leer je om het brede bedrijfskunde spectrum te overzien, met een specifieke focus op de actuele vraagstukken in de gezondheidszorg. Hanneke beaamt: “Je leert het meer integraal bekijken van problemen en het denken in scenario’s. Zo ben ik echt meer en meer een sparringpartner geworden voor collega’s en bestuurders. Niet alleen op het gebied van huisvesting maar ook op andere vlakken. Mijn omgeving was het opgevallen dat ik dingen van verschillende kanten bekeek en niet vanuit maar één invalshoek. Soms wel vermoeiend, maar meestal gaf het mij nieuwe inzichten en je leert jezelf weer een beetje beter kennen. ”

Routine en discipline

Hanneke vertelt dat zij met veel zin en enthousiasme startte met de opleiding. Toch is het voornamelijk in het begin lastig om een goede balans te vinden in je leven, met studie, werk, familie, vrienden. Hanneke: “Bij de start is alles nieuw en even wennen maar ook meteen interessant en dat wakkerde het enthousiasme aan. En al snel komt er een zekere routine in die helpt alles binnen de tijd goed uit te zetten. Vriendinnen vroegen zich oprecht af waar ik de tijd vandaan haalde, maar dat is het geheim van de smid. Nou ja, met name routine en een zekere discipline.”

Maar tijdens de studie hoef je niet alles alleen te doen. Je werkt intensief samen met studiegenoten aan verschillende grote opdrachten. Juist door dit in een team te doen, leer je niet alleen de theorie eigen maken, maar ook om in teamverband te werken. “Het is altijd even spannend als je moet gaan samenwerken met studiegenoten die je in het begin nog niet goed kent. Maar het geeft zeker een toegevoegde waarde aan de opleiding. Met mijn analysegroep heb ik het heel erg getroffen. We hadden elk zo onze eigen expertise en natuurlijk onze persoonlijkheden. Dat bleek in ons geval goed te werken. Ook binnen het studiejaar met de groep was er veel synergie, juist vanwege de verschillende achtergronden. En alhoewel het contact met sommige jaargenoten afneemt, weet je elkaar wel weer te vinden mocht het nodig zijn.”

Blijven leren

Hanneke is na de Opleiding Healthcare Toegepaste Bedrijfskunde doorgegaan met de Enterpreneurial MBA van IBO Business School. “Ik ben ervan overtuigd dat je moet blijven leren – hetzij al doende, hetzij met een opleiding. Aangezien ik toch al enige routine heb opgebouwd met de Healthcare, ben ik doorgestart met de MBA. Super leuk maar zeker zo intensief. Motivatie om een allrounder te worden met een brede blik. En een beetje geldingsdrang 😉

Plan een adviesgesprek in