Meer weten? Bel ons op 033 422 99 60
Het rendement van de opleiding Toegepaste Bedrijfskunde bij IBO Business School

Het rendement van de opleiding Toegepaste Bedrijfskunde bij IBO Business School

Interview met Gerben Donker, Business Unit Manager bij Rovecom.

Wat is het rendement van de opleiding Toegepaste Bedrijfskunde bij IBO Business School? Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Maar van onze studenten en alumni horen we regelmatig terug dat IBO Business School wel degelijk hun leven verandert. En deze verhalen delen we natuurlijk graag. Gerben Donker vertelt over hoe zijn deelname aan de opleiding invloed heeft op zijn werk, carrière en privéleven.

Bedrijfskundig ‘Boerenverstand’

Gerben Donker heeft een landbouwkundige achtergrond en is destijds als stagiair bij Rovecom binnengekomen. Inmiddels maakt hij deel uit van het MT als Business Unit Manager. Donker: “In het begin van mijn loopbaan kon ik nog prima leunen op de bedrijfskundige kennis uit mijn vooropleiding. Maar mijn rol binnen de organisatie veranderde en daardoor had ik behoefte aan meer bagage op dat vlak. Ik vertrouw nu overigens nog steeds voor een groot deel op mijn ‘boerenverstand’, maar kan het in een beter en breder perspectief plaatsen.”

Bij de keuze voor een bedrijfskunde opleiding, ging het Gerben niet zozeer om de titel of een betere positie op de arbeidsmarkt. Hij wilde er daadwerkelijk iets aan hebben bij het uitvoeren van zijn dagelijkse werkzaamheden. Donker: “Het is voor mij vooral belangrijk dat door middel van de voorbeelden je zaken sneller aan elkaar kunt rijgen en toepassen op het moment dat het nodig is. Er komt in de opleiding zoveel moois naar voren waar ik het liefst direct mee aan de slag zou willen in mijn bedrijf, maar niet alles kan tegelijkertijd.”

‘Zorg dat je bijblijft’

De opleiding Toegepaste Bedrijfskunde van IBO Business School is een intensieve opleiding. Als je de opleiding gaat volgen, zorg dan dat je bijblijft, adviseert Donker. “Het was een berg werk, alles bij elkaar. En daar zag ik nog wel een uitdaging in de combinatie met gezin, werk en sociaal leven. Terugkijkend was het dat ook wel, maar we hebben het stap voor stap afgewerkt. Een salamiworst kun je ook niet in één geheel opeten, dat doe je ook in plakjes.”

De intensiteit van de opleiding versterkt de groepsband, met als opbrengst een waardevol netwerk. Niet alleen tijdens, maar ook na de opleiding is het belangrijk om sparringpartners om je heen te hebben met een neutrale kijk op de situatie. Dit vaak in tegenstelling tot de visie van collega’s of branchegenoten. Donker: “Ondanks de diversiteit aan achtergronden herken je toch wel het IBO-publiek. Het zijn allemaal professionals op hun eigen terrein, met stevige werkervaring en ambitie om van hun werk en bedrijf een succes te maken. Ik heb hier nuttige contacten aan overgehouden.”

Plan een adviesgesprek in