Meer weten? Bel ons op 033 422 99 60
Wat is uw OERverhaal?

Wat is uw OERverhaal?

‘Elke organisatie heeft een ‘oerverhaal’ nodig om succesvol te zijn,’ zei Ron van Gils tijdens IBO Permanent op donderdag 15 september. Van Gils sprak over storytelling en storydoing, en hoe het oerverhaal daarin de basis legt.

Het oerverhaal is de essentie. Als een organisatie teruggaat naar die essentie, levert dit inspiratie op voor vernieuwing. Vasthouden aan de originele waarden van de organisatie biedt tevens een zekere authenticiteit en geloofwaardigheid.

Denk bijvoorbeeld aan verzekeraar Klaverblad met de slogan; ‘Groot geworden door gewoon te blijven’. Sinds het bedrijf het verhaal breeduit vertelt op de tv-reclame (storytelling), is het succes overweldigend. Maar daar blijft het niet bij. Het bedrijf gelooft in deze waarden en draagt deze uit in de strategie en alle operationele beslissingen (storydoing).

Na de introductie van Van Gils, was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Het tweede deel van de bijeenkomst benutten de deelnemers met het analyseren van het eigen oerverhaal. Wat is het oerverhaal eigenlijk, en houdt de organisatie daar ook aan vast? Dit bracht interessante inzichten op.

De deelnemers aan de bijeenkomst waren enthousiast en gaven een hoge beoordeling voor het programma. Bianca Hol, deelnemer IP 2016: “Het programma is echt buiten de grenzen; leuk, stof tot nadenken en doen.”

 

Plan een adviesgesprek in