Meer weten? Bel met Karen op 033 422 99 60
Qualified Financieringsadviseur

Qualified Financieringsadviseur

De opleiding tot Qualified Financieringsadviseur

De opleiding tot Qualified Financieringsadviseur

Qualified Financieringsadvsieur, een trusted advisor

Als Qualified Financieringsadviseur geef je aan je klanten toekomstgericht advies over de meest optimale vermogensmix. Op basis van haarscherpe bedrijfskundige en financiële analyses adviseer je over verantwoorde financieringsoplossingen. De klant ervaart dat hij centraal staat doordat jij zijn vraag vanuit een proactieve meedenkende houding benadert en daarbij rekening houdt met zijn zakelijke én persoonlijke omstandigheden.

Je bent je er van bewust dat een gedegen kennis van financiële zaken de basis is van jouw professioneel handelen. Maar je weet ook dat een sociaal vaardige empathische houding, handelen volgens ethische normen, innovatief kunnen denken en ondernemend zijn het verschil maken tussen een ‘gewone’ adviseur en een echte, gewaardeerde, sparringpartner voor de ondernemer.

Dan ben je voor de klant een trusted financing advisor. Als Qualified Financieringsadviseur bied je autoriteit en betrouwbaarheid.

Wat leer je tijdens je opleiding?

De belangrijkste en meest actuele theorie over bedrijfsanalyse en financiële structurering.

IBO Qualified Business School reikt de belangrijkste en meest actuele theorie over bedrijfsanalyse, financiële analyse en financiële structurering aan.

Je leert hoe je deze theorie direct in praktijk toe kunt passen. Je ontwikkelt skills, tools en de mindset om jezelf in je huidige of toekomstige functie te transformeren tot trusted financing advisor.

Na de succesvolle afronding van de opleiding mag je de QFA-titel voeren en word je opgenomen in het Q-register.

Uniek aan de opleiding

Qualified Financieringsadviseur:

  • Gedurende de gehele opleiding voer je je Real Life Bedrijfsanalyses uit. Je analyseert vraagstukken uit je eigen praktijk en zoekt en vindt oplossingen.
  • Tijdens deze opdrachten wordt je begeleid door een persoonlijke financieringscoach.
  • Naast vakinhoudelijke groei staat persoonlijke groei centraal tijdens je studie. Door middel van een persoonlijk ontwikkelingstraject dagen we je uit om ambitieuze doelen te stellen, kritisch naar jezelf te kijken en je open te stellen voor feedback en feed forward.
  • Je maakt als deelnemer onderdeel uit van een intervisiegroep van 3 of 4 mededeelnemers. De eigen ervaringen staan centraal. Met je groep spar je over je aanpak, je keuzes en mogelijke oplossingsrichtingen.

In het kort

Alle facts over de QFA

Doelgroep

Voor wie is de QFA?

Professionals met minimaal hbo werk- en denkniveau, basiskennis Bedrijfskunde (bijvoorbeeld d.m.v. de Basisopleiding Toegepaste Bedrijfskunde) en minimaal 5 jaar werkervaring in een relevante werkomgeving.

Een ingangstoets is onderdeel van de toelatingsprocedure.

Het lesprogramma

Wat kun je verwachten?

Het QFA-programma bestaat uit vier modules, te weten:

Module 1:
Persoonlijk leiderschap en ondernemerschap

Module 2:
Bedrijfs- en financiële analyse

Module 3:
Financiële structurering

Module 4:
Presenteren en verdedigen

Cedeo Erkend

Plan een adviesgesprek in